HER AÇIKLAMAMIZ BURADA

HER AÇIKLAMAMIZ BURADA
DERNEK MERKEZİ İLE İLETİŞİM İÇİN TELEFONUMUZ VE GENEL BAŞKANIMIZIN TELEFONU AYRICA, E-POSTA ADRESİ: cetkoder@gmail.com

24 Aralık 2014 Çarşamba

ÇETKODER'İN 24.ARALIK.2014 GÜNLÜ ELEKTRİKTEKİ KAYIP KAÇAK BEDELİ İLE İLGİLİ YARGITAY KARARI İLE İLGİLİ DEĞERLENDİRMESİ

24.ARALIK.2014   -  BASIN BÜLTENİ

ÇEVRE VE TÜKETİCİ HAKLARINI KORUMA DERNEĞİ (ÇETKODER) GENEL MERKEZİ


ÇETKODER'İN 24.ARALIK.2014 GÜNLÜ ELEKTRİKTEKİ KAYIP KAÇAK BEDELİ İLE İLGİLİ YARGITAY KARARI İLE İLGİLİ DEĞERLENDİRMESİ

Kısa adı ÇETKODER olan Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı iktisatçı Mustafa Göktaş, Yetkili ve ilgililere seslenerek Yargıtay’ın ELEKTRİKTEKİ KAYIP KAÇAK BEDELİ İLE İLGİLİ aldığı kararı göz önüne alıp derhal acil bir düzenlemeye gitmeliler uyarısı yaptı.

DAVA AÇMAK ÇÖZÜM OLMUYOR, LÜTFEN DEVLET EL ATSIN

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş “ Değerli halkımız bilmeli ki, biz bu konuda mücadeleyi en aktif sürdüren çatılardan birisiyiz. Hırsızın, uğursuzun, namussuzun parasını niye biz ödeyelim diyerek tam 7 yıldır mücadele veriyoruz. 72 dava açtık. Çok şükür bu gün gelinen noktada YARGITAY 2014-7-11884 esas ve 2014-1045 sayılı kararı ile bizim ve tüm tüketicilerin haklılığımızın altını çizdi. Yapılan haksız, hukuksuz ve usulsüz bir işlemdi. Bu konuda defalarca basın açıklamaları ve eylemli protestolar gerçekleştirdik. Kimsenin umurunda olmadı. Açılan davalardan sadece birisi şu an kesinleşmiş durumda ve yeterli. Çünkü çok açık… En üst mahkeme bu işin haksız hukuksuz olduğunun altını kocaman harflerle çiziyor. Hırsızın kullandığı kaçak enerji dürüst vatandaştan tahsil edilemez diyerek aboneden kayıp-kaçak bedeli alınamayacağına hükmeden Yargıtayın karırından sonra ilgili ve yetkililer bu rezaleti ve haksızlığı önleyecek düzenlemeye gitmeliler” dedi.

HAKEM HEYETLER VE MAHKEMELERİN BUNDAN SONRA İŞİ DAHA DA ZOR

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş,”Bu hususta devlet kendi üzerine düşeni bir çırpıda yapabilecekken, işi yokuşa sürüp, Abone (tüketici) bunu emsal göstersin gitsin dava açsın, kazansın gelsin demek çok çirkin bir davranış şekli olacaktır. Adil devlete, sosyal devlete, hukuk devletine bu tutum yakışmaz. Vatandaşı yokuşa sürmeye kimsenin hakkı yok. Bir ufak yasal düzenleme ile bu iş sonlanacaktır. 77 milyonluk ülkemizde 10 milyon hırsızın çaldığı elektriğin parasını neden dürüst ve namuslu Abone ödesin. Lütfen bunun çözümünü dava açarak değil, TBMM de kanun çıkartarak çözelim. Aksi takdirde, Yargıtay kararının emsal olacağı sebebiyle Gerek tüketici hakem heyetleri gerekse mahkemeler bu taleplerden bunalır ve işin içinden çıkılmayacak hale gelir. Lütfen artık bu haksızlığa birileri dur desin. Vatandaşı mağdur etmekten vazgeçsin” dedi.


NOT:  Bize,  cetkoder@gmail.com   adresinden elektronik posta yolu ile ulaşabilirsiniz. 
Dernek :  0.535.475 70 06 nolu dernek telefonumuzdan arayabilirsiniz…
ÇETKODER Basın Açıklama Metinlerimizin Yer Aldığı BLOĞ Hesabımız: http://cetkoder.blogspot.com.tr/
Değerli insanlar, Face deki gurubumuzun üye sayısı yüksek olduğu için otomatik olarak kendiliğinden GİZLİi ayara geçmiştir. Bu nedenle üye olmayan göremiyor. Ricamız, grubumuzdan sürekli ve anında bilgi almak istiyorsanız, Genel Başkanımız adına açmış olduğumuz face sayfasına bir arkadaşlık isteği gönderin. https://www.facebook.com/mustafa.goktas.718  sizi kabul edilip, gruba SİZİ aldıktan sonra, isterseniz tekraren arkadaşlık isteğinizi sileriz, başka türlü gruba kayıt edemiyoruz, ayarını da değiştiremiyoruz. O yüzden de göremiyorsunuz. Üzgünüz.
GENEL BAŞKAN: MUSTAFA GÖKTAŞ:  GSM: 0.532. 282 29 91
Genel Başkanımızın Twitter hesabı: https://twitter.com/mustafagoktas06
Google arama motorunda  http://groups.google.com.tr/group/cetkoder  grubuna girip oradan da bizimle yazışabilirler.
ÖNEMLİ NOT: Değerli arkadaşlar, Derneğimizde üyelik aidatı mecburiyeti yoktur. Gönüllü insanların bir araya geldiği çatıyız. Ayrıca AB fonlarından, herhangi bir yerden bağış, proje adı altında devletten yâda her hangi bir yerden gelir elde etme gibi bir durumumuz yoktur. Tamamen, bir araya geldiğimiz kardeşlerimizle imece usulü ile ayaktayız. Saygılarımızla.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder