HER AÇIKLAMAMIZ BURADA

HER AÇIKLAMAMIZ BURADA
DERNEK MERKEZİ İLE İLETİŞİM İÇİN TELEFONUMUZ VE GENEL BAŞKANIMIZIN TELEFONU AYRICA, E-POSTA ADRESİ: cetkoder@gmail.com

16 Mart 2015 Pazartesi

ÇETKODER FATURALARDAKİ HAKSIZ VERGİLENDİRMELER İÇİN SESLENDİ

16. MART. 2015   -  BASIN BÜLTENİ

ÇEVRE VE TÜKETİCİ HAKLARINI KORUMA DERNEĞİ  (ÇETKODER) GENEL MERKEZİ


Kısa adı ÇETKODER olan Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, Güncel hayatımızda uygulamada olan faturalardaki haksız hukuksuz vergiler için açıklama yaptı / Saygı ile.

VERGİNİN VERGİSİNE HAYIR
Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş “Türkiye de ki Vergilendirme sisteminde bir adaletsizlik ve hakkaniyetsizlik söz konusudur. Yıllardır durumu dile getirmemize rağmen, hiç kimsenin umurunda olmamaktadır. Çünkü çoğu dolaylı vergi durumundadır ve halkın cebinden çıkan devletin kasasını dolduran vergilendirme şeklidir. Bu doğru ve vicdani değildir. Günlük yaşamımızda zaten yeteri kadar KDV ve ÖTV gibi dolaylı vergi ödüyoruz.  Ancak yaşamak için Her ay ödediğimiz elektrik, Su, Doğalgaz faturalarında da haksız hukuksuz ve vicdansız vergileri ödemek durumunda kalıyoruz. Çağımızda zorunlu hale gelen cep telefonlarında bile farklı adlarla vergiler ödüyoruz. Yazık günah. Verginin vergisini verdiğimiz yerler oluyor. Bu adaletsiz ve vicdansız uygulamaların son bulması gerekir” dedi.

BU NASIL BİR ADALETSİZLİK VE HAKSIZLIKTIR
Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş “Bakınız, Elektrik faturasını ele alalım. Kayıp kaçak bedeli, iletim bedeli, dağıtım bedeli, TRT payı, Enerji fonu, Elektrik Tüketim vergisi, kesme bağlama bedeli,  KDV… Kayıp kaçak bedeli, çalanların parasını bizden alıyorlar. İletim ve dağıtım bedeli ise, zaten maliyetin içinde olması gereken bir unsurdur. TRT payı usulsüz ve haksız hukuksuzdur. Elektrik tüketim vergisi diye içinde vergi alıyorsun, sonrasında hepsine birden birde KDV uyguluyorsun. Bu nasıl bir adaletsizlik ve haksızlıktır” dedi.

VATANDAŞIN CEBİNDEN ELİNİZİ ARTIK ÇEKİN
Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş  “Yine hayatımızın her safhasında olan,  Su faturasında ise, Açma kapama bedeli, Çevre temizlik vergisi, Atık su bedeli, Bakım bedeli, Kdv ödüyoruz. Bir başka gariplik de cep telefonlarında yaşanıyor. Cep telefonunda ise, Hattı ilk kez alırken peşin olarak tesis özel iletişim vergisi, telsiz ruhsat bedeli, ardından her faturada telsiz kullanım ücreti, özel iletişim vergisi, ardından hepsine birden, birde, kdv ödüyorsunuz. Allah rızası için artık vatandaşın cebinden elinizi çekin” dedi.



NOT:  Bize,  cetkoder@gmail.com   adresinden elektronik posta yolu ile ulaşabilirsiniz. 
Dernek :  0.535.475 70 06 nolu dernek telefonumuzdan arayabilirsiniz…
ÇETKODER Basın Açıklama Metinlerimizin Yer Aldığı BLOĞ Hesabımız:http://cetkoder.blogspot.com.tr/
Genel Başkanımızın Twitter hesabı: https://twitter.com/mustafagoktas06
Google arama motorunda  http://groups.google.com.tr/group/cetkoder  grubuna girip oradan da bizimle yazışabilirler.
ÖNEMLİ NOT: Değerli arkadaşlar, Derneğimizde üyelik aidatı mecburiyeti yoktur. Gönüllü insanların bir araya geldiği çatıyız. Ayrıca AB fonlarından, herhangi bir yerden bağış, proje adı altında devletten yâda her hangi bir yerden gelir elde etme gibi bir durumumuz yoktur. Tamamen, bir araya geldiğimiz kardeşlerimizle imece usulü ile ayaktayız. / Saygılarımızla.
FOTO İÇİN: BLOĞ  SAYFAMIZA BAKIN ÇEŞİTLİ FOTOLOR MEVCUTTUR.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder