HER AÇIKLAMAMIZ BURADA

HER AÇIKLAMAMIZ BURADA
DERNEK MERKEZİ İLE İLETİŞİM İÇİN TELEFONUMUZ VE GENEL BAŞKANIMIZIN TELEFONU AYRICA, E-POSTA ADRESİ: cetkoder@gmail.com

11 Ağustos 2015 Salı

ÇETKODER ET DENETİMİ İÇİN ŞİMDİDEN GÖNÜLLÜ EKİPLER KURDU

11. AĞUSTOS. 2015   -  BASIN BÜLTENİ

ÇEVRE VE TÜKETİCİ HAKLARINI KORUMA DERNEĞİ  (ÇETKODER) GENEL MERKEZİ

Kısa adı ÇETKODER olan Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, Piyasada Kırmızı et fiyatlarının artışı, kurban bayramı yaklaşması dolayısıyla hileli mal satışlarının olmaması için gönüllü denetim ekibi kurduk diyerek tüketicileri uyardı/ Saygı ile.

ET TÜKETİMİNDE BATI AVRUPA ÜLKELERİNİN ÇOK GERİSİNDEYİZ

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “uzun süredir ülkemiz insanı Kırmızı Et tüketiminde batı Avrupa ülkelerinin çok gerisinde. Hele ki son yıllarda uygulanan tarım politikaları, besicilik sektöründeki çekilen sıkıntılar nedeniyle bu gün et fiyatları uçmuş durumda. Bu gün itibari ile Et ve Süt Kurumunun (ESK) aldığı karar doğrultusunda, mağazalarındaki ürünler ortalama yüzde 5 indirimli satılmaya başlansa da bu sadece onlara ait mağazalarda uygulanacaktır. Bu fiyatlar Serbest piyasaya yansımayacaktır. Kasap, Market gibi yerlerde Kırmızı Et’in fiyatı kabarıktır. Elbette ESK’nın aldığı karar takdire şayandır. Ama yeterli değildir. Bu işin köklü çözümü gerekir. Eğer ciddi önlem alınmaz ise Karkas etin fiyatı ve kıymanın fiyatı giderek artacaktır. Önümüz bayram ve bayramlık kurbanlar da el yakacaktır” dedi.

İTHAL ET İLE SORUN ÇÖZÜMLENMEYECEKTİR

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “ Son yıllarda ithal sığırların ve karkas donmuş etlerin de piyasanın tansiyonunu düşürmeye yetmediğini biliyoruz. Besicilik sektörümüz gelişmez ve büyümez ise, yem sektörümüz gelişmez ise, hayvancılıkla uğraşanlar desteklenmez ise bu işin çözümü sadece et ithal ithal etmekle olmaz. Yerli üretimi arttırmak ve desteklemek zorundayız. Son yıllarda köyden kente göç sebebi ile ve uygulanan ekonomik politikalar ile hayvan yetiştiriciliği azaldı. Tüketiciyi ve üreticiyi mağdur etmeyen bir politika uygulanmanın vaktidir. Bu sektörü geliştirmemiz lazım. Nüfusumuz hızla artıyor. Et tüketimi ise azalıyor. Sağlıklı beslenmenin önemini vurgulayan otoriteler bu gerçeği görmeliler2 dedi.

GÖNÜLLÜ DENETİM EKİPLERİ KURDUK 27 İLDE ÇALIŞMAYA BAŞLIYORUZ

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Kurban Bayramı yaklaşması vesilesi ile Derneğimiz çatısında bir araya gelen hepsi birbirinden uzman eğitimli gönüllülerimiz ile denetim ekipleri kurduk. Piyasadaki tüketime ve tüketiciye sunulan etleri, (karkas, parçalanmış, kıyma – satışa arz edelin kurbanlıkları)  denetlemeye çıkıyoruz. Hem kalite, hem gıda kodeksi, hem menşesi açısından, bizlerde bir sivil toplum kuruluşu ve Tüketicinin hak hukukunu koruyan çatı olarak takip edeceğiz. Hileli satış yapanları ilgili birimlere bildireceğiz. Sağlıksız ve bozuk et satanları, hormonlu kurbanlık satanları, hileli mal satanları, gereksiz fiyat arttırıp, tüketiciyi soymaya kalkanları, hem ilgililere bildireceğiz cezalandırılmalarını sağlayacağız hem de bunları halkımızın bilmesi açısından çıkartacağımız TÜKETİCİ AYLIK KIRMIZI BÜLTENLERİNDE yer vererek, afişe edeceğiz. Gönüllü denetim ekiplerimiz 81 ilin 27 sinde şu an için oluştu. Bu iller İSTANBUL- ANKARA- İZMİR- BURSA- ESKİŞEHİR- ÇANAKKALE- KONYA- ADANA- MERSİN- HATAY- GAZİANTEP- OSMANİYE- KİLİS- Ş.URFA- EDREMİT- BALIKESİR- AFYON- KAYSERİ- NİGDE- ELAZIĞ- ANTALYA- ISPARTA- ZONGULDAK- TRABZON- RİZE- KASTAMONU- BOLU’ dur. Bu illerde fotoğrafta görüldüğü gibi, 3’er kişilik eğitimli insanların bir araya gelerek, kendi imkânlarımızla satın alarak, fişi ve faturası ile temin ettiğimiz etlerin hem sağlık açısından hem fiyat açısından denetimini yaptıracağız. Yine satışa arz edilen kurbanlıkların içinde yakalayacağımız şüphelendiğimiz hayvanlar için Tarım müdürlüğü yetkililerince işlem yapılmasını sağlayacağız” dedi.


NOT:  Bize,  cetkoder@gmail.com   adresinden elektronik posta yolu ile ulaşabilirsiniz. 
Dernek:  0.535.475 70 06 nolu dernek telefonumuzdan arayabilirsiniz…
ÇETKODER Genel Başkanı: 0.532. 282 29 91
ÇETKODER Basın Açıklama Metinlerimizin Yer Aldığı BLOĞ Hesabımız:http://cetkoder.blogspot.com.tr/
Genel Başkanımızın Twitter hesabı: https://twitter.com/mustafagoktas06
Google arama motorunda  http://groups.google.com.tr/group/cetkoder  grubuna girip oradan da bizimle yazışabilirler.
ÖNEMLİ NOT: Değerli arkadaşlar, Derneğimizde üyelik aidatı mecburiyeti yoktur. Gönüllü insanların bir araya geldiği çatıyız. Ayrıca AB fonlarından, herhangi bir yerden bağış, proje adı altında devletten yâda her hangi bir yerden gelir elde etme gibi bir durumumuz yoktur. Tamamen, bir araya geldiğimiz kardeşlerimizle imece usulü ile ayaktayız. / Saygılarımızla.


FOTO İÇİN: BLOĞ  SAYFAMIZI İNCELERSENİZ ÇEŞİTLİ FOTOLOR MEVCUTTUR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder