HER AÇIKLAMAMIZ BURADA

HER AÇIKLAMAMIZ BURADA
DERNEK MERKEZİ İLE İLETİŞİM İÇİN TELEFONUMUZ VE GENEL BAŞKANIMIZIN TELEFONU AYRICA, E-POSTA ADRESİ: cetkoder@gmail.com

5 Ağustos 2015 Çarşamba

ÇEVRE VE TÜKETİCİ HAKLARINI KORUMA DERNEĞİ (ÇETKODER) GENEL BAŞKANI MUSTAFA GÖKTAŞ, PİYASADA YENİ DOLANDIRICILAR TÜREDİ DİYEREK TÜKETİCİLERİ UYARDI

05. AĞUSTOS. 2015   -  BASIN BÜLTENİ

ÇEVRE VE TÜKETİCİ HAKLARINI KORUMA DERNEĞİ  (ÇETKODER) GENEL MERKEZİ

Kısa adı ÇETKODER olan Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, Piyasada yeni dolandırıcılar türedi diyerek tüketicileri uyardı/ Saygı ile.


Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Vatandaşlarımız çok dikkatli ve uyanık olsunlar. Bir kısım uyanıklar ve gözü açık sahtekârlar yeni dolandırıcılık türleri geliştirdiler. Teknoloji ile gelişen bu olaylar halkımızın canını yakıyor” dedi.

ÇETKODER Genel Başkanı Göktaş, “ekonomik sıkıntı içinde olan vatandaşımız nereye sarılacağını bilmiyor. Oysa yürürlükte kendisini koruyan, haklarını koruyan yasalar var. Mevzuatlar değişti. Tüketicinin lehine çok şeyler gelişti. Elbette yasanın halen eksik yanları da var. Ama Tüketicinin hukuku ve hakkı hususunda epey mesafe kat edildi. Vatandaş bunlardan habersiz. Şu anda kimse artık sabit telefon kullanmıyor. Herkesin elinde Cep telefonu var. Kendisine bir mesaj geliyor. ‘Borcunuzu taksitlendiriyoruz, yâda ödemelerinizi hal yoluna koyuyoruz’ gibi. Bu tuzağı düşmesinler. Kimse kimsen borcunu ödemez, hal yoluna koymaz, bunun için bedava bir çaba harcamaz. Tuzak içinde tuzakla karşılaşırlar. Ayrıca yine mesaj geliyor, ‘şunu kazandınız, şu ödüle layık görüldünüz, müjde fırsatı ele geçirdiniz’ gibi mesajlar gönderiyorlar. Bunlara sakın ola cevap vermeyin, dediklerini yapmayın. Şu işareti yap, şunu tuşla, şunu yaz gönder gibi talimatlara uymayın, hepsi yalan ve düzmece. Yine mesaj geliyor, filanca hukuk bürosundan, hukuk ofisinden, sizin hukukçunuz, sizin avukatınız gibi ibareler ile geliyor ve ekonomik sıkıntınızla ilgili her şeyi biliyormuşlar gibi mesaj atıyorlar. Bu tür sizi koruyan kollayan bürolar yok. Hepsi çıkar amaçlı, hepsinin derdi başka. Sizi koruyan yasaları devlet belirlemiş. Bilmeyebilirsiniz. Ama yasal haklarınız var. Bunu öğrenmek için ilçelerdeki kaymakamlıklara gidin TÜKETİCİ HAKEM HEYETLERE başvurun, derdinizi oraya anlatın, aktarın. Sizden para almazlar, sizi yokuşa sürmezler. Oralar resmi kurumlar ve devletin denetiminde. Amaçları da size hizmet etmek. Başkaca yollara sapmayın, aldatılır ve kandırılırsınız” dedi.

ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Biz Tüketici derneklerin sizlerin borçlarını taksitlendirme, öteletme gibi bir hizmete yok, olamaz. Tüketici dernekleri sizleri bilgilendirmek, yasal haklarınızı size aktarmak, yol göstermek için vardır. Bunun dışında hiçbir tüketici derneği sizin borcunuzu öteleme, üstlenme, şekillendirme yetkisine sahip değildir. Bu şekilde sizleri arayıp biz tüketici deneğiyiz, vakfıyız, kuruluşuyuz gibi uydurma isim ve unvanlarla sizden değişik taleplerde bulunanlara karşıda uyanık olun.  Hiçbir tüketici derneği, vakfı, kuruluşu yaptığı bilgilendirmeden ücret almaz. Bu türden bizim gibi dernekler halkın yararına, ücretsiz, karşılıksız hizmet sunarlar. Para istiyorlarsa yada başkaca yardım, oradan uzak durun” dedi.
ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş,”Yaşlılarımızı özellikle uyarın, onlara bilgi verin. Çoğunun sağlık sorunları var. Bu alanda da dolandırıcılar çıkmış, akla hayale gelmeyecek ödüller ve ödüllendirmeler, çekilişler, kaplıcalar, dinlenme tesisleri adı altında cazip koşullar ile halkı dolandırıyorlar. Özellikle kapıdan sağlık alanı ile ilgili hiçbir alet edavat, ilaç almayın. Yine telefon ile alış veriş yapmayın. Gerek sağlık alanındaki mal ve malzemeler ilaçlar için gerekse sağlık amaçlı dinlenme, tesis, kaplıca gibi olaylarda bu işte marka olmuş, uzmanlaşmış olan ve doktorlarınızın uzman hekimlerinizin önerilerine kulak verin. Kendi başınıza iş yapmayın hem sağlığınızdan hem maddiyatınızdan olursunuz” dedi.



NOT:  Bize,  cetkoder@gmail.com   adresinden elektronik posta yolu ile ulaşabilirsiniz. 
Dernek:  0.535.475 70 06 nolu dernek telefonumuzdan arayabilirsiniz…
ÇETKODER Genel Başkanı: 0.532. 282 29 91
ÇETKODER Basın Açıklama Metinlerimizin Yer Aldığı BLOĞ Hesabımız:http://cetkoder.blogspot.com.tr/
Genel Başkanımızın Twitter hesabı: https://twitter.com/mustafagoktas06
Google arama motorunda  http://groups.google.com.tr/group/cetkoder  grubuna girip oradan da bizimle yazışabilirler.
ÖNEMLİ NOT: Değerli arkadaşlar, Derneğimizde üyelik aidatı mecburiyeti yoktur. Gönüllü insanların bir araya geldiği çatıyız. Ayrıca AB fonlarından, herhangi bir yerden bağış, proje adı altında devletten yâda her hangi bir yerden gelir elde etme gibi bir durumumuz yoktur. Tamamen, bir araya geldiğimiz kardeşlerimizle imece usulü ile ayaktayız. / Saygılarımızla.

FOTO İÇİN: BLOĞ  SAYFAMIZI İNCELERSENİZ ÇEŞİTLİ FOTOLOR MEVCUTTUR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder