HER AÇIKLAMAMIZ BURADA

HER AÇIKLAMAMIZ BURADA
DERNEK MERKEZİ İLE İLETİŞİM İÇİN TELEFONUMUZ VE GENEL BAŞKANIMIZIN TELEFONU AYRICA, E-POSTA ADRESİ: cetkoder@gmail.com

8 Temmuz 2016 Cuma

EMEKLİYİ YEMEKLİ HALE GETİRİN KONULU BASIN AÇIKLAMAMIZDIR

08 TEMMUZ 2016 GÜNLÜ BASIN AÇIKLAMASI (BÜLTENDİR)

ÇEVRE VE TÜKETİCİ HAKLARINI KORUMA DERNEĞİ (ÇETKODER) GENEL MERKEZİ

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Merkezi, emekli vatandaşlarımızın durumuna dikkat çekerek iyileştirmenin 2000 yılı sonrası içinde geçerli olması gerektiğinin altını çizdi.

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş “Değerli insanlarımız Ülkemizin ekonomik durumu ortada. İnsanlarımızın sosyal yaşam düzeyi belli. İlgili kuruluşların asgari geçim şartları ile ilgili yapmış oldukları aylık istatistikler ise ortada. Açlık sınırını da yokluk sınırını da biz değil sendikal örgütler başta olmak üzere araştırma şirketleri yayınlıyorlar. Ülkemizde yaşamakta zorlanan EMEKLİ kesim her gün PAZAR filesi boş şekilde evine dönüyor. Eline geçen emekli aylığı ile bırakın geçinmeyi, yaşaması mucize halde. 950- 1300 lira arasında aldığı aylıkla yaşama savaşı veren emekli insanımıza adeta YAŞAMA ÖL denmekte. Bir süre önce çıkartılan 6283 sayılı İNTİBAK yasası ile ufak tefek düzenlemeler yapılmışsa da, bu düzenlemelerden 2000 yılı sonrası emekli olanlar faydalanamamışlardır. Konu hakkında davalar açılmış ama sonuçsuz kalmıştır. 2000- ile 2015 arasında emekli olan ve halen 950- 1300 lira maaşa talim eden SSK ve BAĞ-KUR emeklilerin yaşam çilesi bitmiyor. Bir yasa çıkarken 2000 yılı öncesi ve sonrası diye çıkar mı? Bu haksızlık ve adaletsizliktir. Tüm emekli insanlarımızın İNSANCA- UYGARCA- yaşamak hakkıdır. Bunun içinde İNTİBAK yasası denen yasanın tüm emeklilere eşit, adil, hakkaniyetli bir şekilde uygulanması lazımdır. Aldığı para ile ev kirası, elektrik, su, telefon, doğalgaz derken yeme içme için beş kuruş artmaması üzüntü vericidir ve milyarlarca lira aylık alan vekillerimizi düşündürmelidir. Yazık ve günahtır. Dünyada emeklisine ikinci bir iş yaptırmayıp, üstelik yurt dışında tatil imkânları sunan AB ülkeleri varken, biz verdiğimiz aylıkla yaşama öl diyerek süründürüyor, ikinci işe mahkûm ettiğimiz gibi, elde ettiği gelir ile bırakın yurt dışı tatili yurt içi tatili bile yapamaz hale getiriyoruz. Her biri tüketici durumunda olan Emeklilerimizi YEMEKLİ hale getirelim. Her yere, her yatırıma, her şeye para buluyoruz, kaynak buluyoruz da, emekliye gelince mi kaynak kuruyor. Lütfen bu konuda insanca, uygarca yaşam için acil düzenlemeler yapalım ” dedi.




NOT:  Bize,  cetkoder@gmail.com adresinden elektronik posta yolu ile ulaşabilirsiniz.
Dernek:  0.535.475 70 06 nolu dernek telefonumuzdan arayabilirsiniz…
ÇETKODER Genel Başkanı0.532. 282 29 91
ÇETKODER Basın Açıklama Metinlerimizin Yer Aldığı BLOĞ Hesabımız:http://cetkoder.blogspot.com.tr/
ÇETKODER Herkese Açık olan ve Basın Bültenlerimizin 
yer aldığı Facebook Grubumuz:https://www.facebook.com/groups/1523446857964259/
Genel Başkanımızın Twitter hesabı: https://twitter.com/mustafagoktas06
Google arama motorundaki grubumuz:http://groups.google.com.tr/group/cetkoder

FOTO İÇİN: BLOĞ SAYFAMIZI İNCELERSENİZ BİZE AİT ÇEŞİTLİ FOTOLAR MEVCUTTUR.


ÖNEMLİ NOT: Değerli arkadaşlar, Derneğimizde üyelik aidatı mecburiyeti yoktur. Gönüllü insanların bir araya geldiği çatıyız. Ayrıca AB fonlarından, herhangi bir yerden bağış, proje adı altında devletten yâda her hangi bir yerden gelir elde etme gibi bir durumumuz yoktur. Tamamen, bir araya geldiğimiz kardeşlerimizle imece usulü ile ayaktayız. / Saygılarımızla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder