HER AÇIKLAMAMIZ BURADA

HER AÇIKLAMAMIZ BURADA
DERNEK MERKEZİ İLE İLETİŞİM İÇİN TELEFONUMUZ VE GENEL BAŞKANIMIZIN TELEFONU AYRICA, E-POSTA ADRESİ: cetkoder@gmail.com

7 Temmuz 2016 Perşembe

ORDU İLİMİZDE MEYDANA GELEN SEL FELAKETİ SONRASI AÇIKLAMAMIZDIR

07 TEMMUZ 2016 GÜNLÜ BASIN AÇIKLAMASI (BÜLTENDİR)

ÇEVRE VE TÜKETİCİ HAKLARINI KORUMA DERNEĞİ (ÇETKODER) GENEL MERKEZİ

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Merkezi, Ordu ilimizde meydana gelen SEL FELAKETİ sonrası ilgili açıklamasıdır.

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş  Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizle beraber hayatını yitiren insanlarımıza ve ülkemize baş sağlığı diliyoruz. Bu arada böylesine bir günde değerli kamuoyu ile DOĞA ADINA- ÇEVRE ADINA paylaşmak istediğimiz hususlar var. Elbette sel bir tabi olaydır. Ancak felaketin büyümemesi için bize düşen önemli görevler vardır. Bizler biz insanlar sel felaketinin önlenmesi için, felaketin büyümemesi için, daha fazla can ve mal kaybına sebep olunmaması için üzerimize düşen görevleri yapmamız ve hatırlamamız gerek. Bunların başında Doğayı ve bitki örtüsünü, çevreyi (ekolojik dengeyi) korumamız gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Bu itibarla, Ağaçları ve ormanlık alanları yok etmememiz, heyelan bölgelerinde ağaçlandırmalar yapmamız, dere  kenarlarına akarsu kenarlarını ev bina yapmamamız, derelerin ve akarsuların orijinal hallerini dokularını bozmamamız gerekmektedir. Üç kuruş para kazanacağız, gelir elde edeceğiz diye dere kenarlarını, akarsu yataklarını tarumar edersek, ormanlık alanları tarumar edersek, doğayı tahrip edersek bu felaketlerin önünü alamayız. Elbette ki biz ne yaparsak yapalım selde olacak, dolu’da yağacak. Mesele can ve mal kaybını en aza indirmek ise, doğaya, çevreye, bitkiye, ağaca sahip çıkacağız ve koruyacağız. Dere yataklarını, akarsu yataklarını bozmayıp koruyacağız ki, su, yolunu bulup aksın gitsin. Bakın Kacalı ve Gargacak dereleri taşmak durumunda kaldı. Tekraren baş sağlığı diliyoruz. Yaralılara acil şifa diliyoruz” dedi.



NOT:  Bize,  cetkoder@gmail.com adresinden elektronik posta yolu ile ulaşabilirsiniz.
Dernek:  0.535.475 70 06 nolu dernek telefonumuzdan arayabilirsiniz…
ÇETKODER Genel Başkanı0.532. 282 29 91
ÇETKODER Basın Açıklama Metinlerimizin Yer Aldığı BLOĞ Hesabımız:http://cetkoder.blogspot.com.tr/
ÇETKODER Herkese Açık olan ve Basın Bültenlerimizin 
yer aldığı Facebook Grubumuz:https://www.facebook.com/groups/1523446857964259/
Genel Başkanımızın Twitter hesabı: https://twitter.com/mustafagoktas06
Google arama motorundaki grubumuz:http://groups.google.com.tr/group/cetkoder

FOTO İÇİN: BLOĞ SAYFAMIZI İNCELERSENİZ BİZE AİT ÇEŞİTLİ FOTOLAR MEVCUTTUR.


ÖNEMLİ NOT: Değerli arkadaşlar, Derneğimizde üyelik aidatı mecburiyeti yoktur. Gönüllü insanların bir araya geldiği çatıyız. Ayrıca AB fonlarından, herhangi bir yerden bağış, proje adı altında devletten yâda her hangi bir yerden gelir elde etme gibi bir durumumuz yoktur. Tamamen, bir araya geldiğimiz kardeşlerimizle imece usulü ile ayaktayız. / Saygılarımızla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder